torstai 6. elokuuta 2015

Iplehousen ja Bobobien MSD-vartalot vertailussa

Olen jo aiemmin miettinyt, että haluaisin ottaa kunnolliset vertailukuvat noiden molempien BJD-tyttöjeni vartaloista. Nuo kun sattuvat olemaan tosi erilaiset vartalot. En tiedä kiinnostaako tällainen ketään muuta, mutta itselleni ainakin nukkejen käänteleminen ajatuksen kanssa selvitti vähän sitä, mitkä asiat minulle ovat nukkejen vartaloissa tärkeitä ja mitkä toisarvoisempia.


Vellamolla on siis Iplehousen MSD-kokoinen mobility type -keho large bustilla. Vienan kehosta en tiedä muuta kuin että se on Bobobien. Nivellyksessä ainoat erot ovat siinä, että Vienalla on vyötäröjointti toisin kuin Vellamolla. Lisäksi Vellamon reidet ovat kaksiosaiset liikkuvuuden parantamiseksi. Muotoilussa erot ovat suuria. Vienan keho on melko tasapaksu pötikkä, Vellamo taas on paljon kurvikkaampi ja naisellisempi.


 Ylhäällä vielä lähikuva torsoista.


Suorana istuessaan Vellamo tarvitsee käsien tuen, ettei keikahtaisi taaksepäin. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että reidet ovat varsin pyöreät ja täyteläiset.


Hiukan eteen taipuneensa sen sijaan asento säilyy.


Yläkuvassa näkyy eteentaivutuksen salaisuus. Vellamon reisien sisällä on tuollaiset ulokkeet, joiden on ilmeisesti tarkoitus auttaa reisiä säilyttämään asentonsa.


"Lonkkamaljan" sisällä puolestaan on tuollaisia koloja, joihin reisiulokkeiden olisi tarkoitus eri asennoissa lukittua. Itse en ole kyllä huomannut että näin tapahtuisi käytännössä koskaan, ulokkeet ovat lukittumiseen liian lyhyet.


Sen sijaan tämä on se, mikä usein tapahtuu esim. mekkoa tai housuja pukiessa. Lonkka muljahtaa ulos kuopastaan ja jää jumiin tuosta ulokkeesta. Nyt tähän on jo tottunut, mutta se on silti vähän ärsyttävää.


                                     

Ja näin ulokkeet siis toimivat ja vakauttavat tuon etunoja-asennon.


Polvillaan oleminen onnistuu, mutta asento on aika hutera ja sitä joutuu tasapainottamaan huolellisesti, ennen kuin nukke pysyy paikoillaan.


Kädet taipuvat ihan kivasti.


Ylä- ja alakuvien on tarkoitus havainnollistaa sitä, millaisissa asennoissa kädet pysyvät ilman ulkoista tukea.




Ylävartalo taipuu sivulle, mutta ei luonnollisimmalla mahdollisella tavalla.



Sitten Vienan pariin. Istuminen ilman tukea onnistuu kohtalaisen hyvin, Joskin herkästi syntyy vaikutelma hiukan kumarasta ryhdistä tuosta vyötäröjointista johtuen.


Ja edelleen vyötäröjointin ansiosta eteentaivutuksessa ei ole ongelmia, joskin asentojen esteettisyys on vähän niin ja näin.



Melkoinen voimistelija tämä tyttö.


Polvillaan oleminen onnistuu ja asento on hiukan tukevampi kuin Vellamolla, vaikka Viena muuten on Vellamoon verrattuna räsynukkemainen lötkö (johtuu kyllä pääasiassa löysemmästä stringauksesta). Estetiikasta ei taaskaan voi juuri puhua.


Yllä ja alla käsien liikkeitä. Nivelet eivät taaskaan ole kauneimmillaan. Värimätsin puutteellisuus korostuu näissä kuvissa aika huimasti.




Toisin kuin Vellamon, Vienan ylävartalo ei taivu rintakehäpalan kohdalta juuri ollenkaan, vaan kaikki liike tulee vyötäröjointin kautta.



Ylä- ja alakuvat tuovat esiin itseäni ehkä eniten häiritsevän asian Vienan vartalossa. Erityisesti sääret ja kyynärvarret ovat suorat pötikät vailla muotoilua, ja ranteet sekä nilkat ovat varsin epäesteettiset. Vienan ja Vellamon kädet ovat suunnilleen samankokoiset, mutta olen aina mieltänyt Vienan kämmenen melko leipälapiomaiseksi... Luultavasti paksu ranne korostaa tätä vaikutelmaa.




Jalkaterät ovat suunnilleen samankokoiset, eli MSD:ksi hyvin pienet. Noin 5,3 cm.


Kummankaan nilkat eivät taivu erityisen hyvin. Vellamon jalkaterät lukittuvat tuohon asentoon, Vienallakin ne pysyvät suurin piirtein tuossa kohdassa.



Kun tyypit laittaa isommin asettelematta istumaan, Viena yleensä "lysähtää" tuolla tavalla, kun taas Vellamo on luonnostaan ryhdikkäämpi.



Asettelemalla Vienan saa hiukan luontevampaan asentoon, mutta tietynlainen ryhdittömyys vaivaa häntä kyllä oikeastaan aina. Syytän tästä vyötäröjointtia.



Vellamo istuu luonnostaan hyvin suoraselkäisesti ja napakasti.


Olin jo pukenut nukeille vaatteet kun keksin vielä tehdä yhden asentovertailun. Vellamo pystyy taivuttamaan polviaan aavistuksen säilyttäen samalla istuma-asennon. Viena taas leviää vähän joka suuntaan...


Vienan polvet saa täysin koukkuun vartaloa vasten, mutta tällöin asennon säilyttäminen ilman tukea ei ole mahdollista. Vellamo ei edes tuettuna taivu yhtä paljon.




Näiden kahden vartalon kokemuksella olen sitä mieltä, että esteettisyys on minulle tärkeämpää kuin asentojen monipuolisuus. Minulle riittää varsin vähäinenkin asentorepertuaari, kunhan asennot ovat luontevan oloisia. Sitten asia olisi ongelma, jos olisi tosi nättikroppainen nukke jonka kaikki asennot olisivat jotenkin pökkelön ja elottoman oloisia. 

Vienan kaikki nivelet menevät periaatteessa vaikka kaksinkerroin, kun taas Vellamon liikeradat ovat paljon rajoitetumpia. Itse en kuitenkaan oikein koe hyötyväni Vienan taipuisuudesta, sillä asennot eivät ole niin esteettisiä että niitä tekisi mieli hyödyntää esim. kuvissa. Esteettisesti Vienan isommat ongelmat ovat minun mielestäni käsivarsien ja jalkojen tasapaksu muotoilu, paksut nilkat ja ranteet sekä naisellisten kurvien puute. Minulla on varmaan joku lantiofetissi... Vellamon vartalo taas on estetiikan puolesta minun makuuni lähes täydellinen.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen vertailukuvasarja. :) Se on ainainen ongelma kroppien ja eri nukkemallien kanssa, kun pitää löytää se itselleen sopiva juttu. Toiset suosivat esteettisempiä nukkeja, jotka näyttävät kauniilta vaikka eivät juuri liikkuisi mihinkään suuntaan, toiset taas pitävät posetuskykyä ykkösprioriteettinä. Jotkut harvat nuket ovat sekä että, mutta useimmilla se on niin, että yksi asia toimii ja toinen pakosti ei... Jos nukella on vaatteet päällä, ei nivelten taipuminen rumemminkaan haittaa, mutta itsekin tykkään siitä, että kroppa on mahdollisimman luonnollinen ja kaunis.

    VastaaPoista